MALM

Sengeramme, høj, hvid/Luröy, 180×200 cm (70 7/8×78 3/4”). Et rent design, der er lige så smukt på alle sider – stil sengen alene eller med sengegavlen mod en væg. Hvis du har brug for plads til ekstra sengetøj, så tilføj MALM sengeopbevaringsbokse på hjul.

Produktdetaljer
Denne alsidige sengeramme vil se godt ud med dit valg af tekstiler og soveværelsesmøbler . Du kan sidde komfortabelt op i sengen takket være den høje sengegavl – bare læg nogle puder bag ryggen, og du vil have et behageligt sted at læse eller se tv. Du kan nemt støvsuge under sengerammen for at holde rummet rent og støvfrit. Justerbare sengesider giver dig mulighed for at bruge madrasser i forskellige tykkelser. 17 laglimede lameller tilpasser sig din kropsvægt og øger madrassens smidighed.

Designer Eva Lilja Löwenhielm/IKEA of Sweden

Artikelnummer 590.094.47

Værd at vide
SKORVA mellembjælke er inkluderet i prisen, men pakket separat. Det er påkrævet for sengerammens stabilitet og for at holde madrassen på plads. Lamelbund er inkluderet i prisen men pakkes separat. Tilføj 2 eller 4 MALM sengebokse for at skabe masser af ekstra opbevaringsplads. Madras og sengetøj sælges separat. Kan kombineres med andre møbler i MALM-serien.

Materiale
Sengeramme, høj

Hoved/ footboard: Spånplade, fiberplade, trykt og præget akrylmaling, plastikkant, honeycomb struktur papirfyld (100 % genbrug)
Sengeplade: spånplade, fiberplade, trykt og præget akrylmaling, Papir, plastikkant

Centerstøttebjælke
Galvaniseret stål

Lamelbund
Senge lameller: Laglimet træfiner, Birkefiner, Klæbeharpiks som belægning
Bånd: 100 %polyester

Pleje

  • Tør af med en fugtig klud og et mildt rengøringsmiddel.
  • Tør af med en ren klud.

Bæredygtighed & miljø

  • Sengeramme, høj
  • Mindst 80 % (vægt) af dette produkt er lavet af træ, et fornybart materiale.
  • Lamelbund
  • Fornybar materiale (træ).

Historie
Vores syn på træ
Træ er det materiale, der oftest forbindes med IKEA møbler, og det er der gode grunde til. Det er fornybart, genanvendeligt, holdbart, ældes smukt og det er en vigtig del af vores skandinaviske designarv. Hos IKEA mener vi, at træ, der er indkøbt på en ansvarlig måde, er en vigtig drivkraft for ændringer i klimaet. I 2012 satte vi et mål om, at vores træ i 2020 skulle komme fra mere bæredygtige kilder. Vi er glade for at kunne meddele, at vi har nået dette mål, og i dag er mere end 98 % af det træ, der bruges til IKEA-produkter, enten FSC-certificeret eller genanvendt.

Skove er afgørende for livet på jorden
Skove bidrager til at opretholde balancen i atmosfæren, renser den luft, vi indånder, og er en del af vandets kredsløb. De nærer dyrelivets biodiversitet og giver hjem til oprindelige samfund, der er afhængige af skove for deres levebrød. 90% af plante- og dyrearter, der lever på planeten, har brug for skove for at overleve. De leverer kilder til mad, brændstof, tømmer og mange andre økosystemtjenester, som vi er afhængige af. IKEA henter cirka 19 millioner m3 rundtræ om året fra omkring 50 lande og har en betydelig indvirkning på verdens skove og træindustrien og et stort ansvar for positivt at påvirke, hvordan træ kommer til. Ansvarlig træindkøb og skovforvaltning sikrer, at behovene hos mennesker, der er afhængige af skove, bliver opfyldt, at virksomheder kan arbejde bæredygtigt, at skovenes økosystemer beskyttes, og biodiversiteten forbedres.

100 % træ fra mere bæredygtigt kilder
Hos IKEA arbejder vi med strenge industristandarder for at fremme ansvarligt skovbrug. Vi tillader ikke noget træ i vores forsyningskæde fra skovområder, der er ulovlige eller indeholder høje bevaringsværdier, eller fra skovområder med social konflikt. Før de begynder at arbejde med IKEA, skal leverandører demonstrere, at de opfylder IKEAs kritiske krav til træindkøb. IKEA kræver, at alle leverandører henter træ fra mere bæredygtige kilder (FSC-certificeret eller genbrugstræ). Alle leverandører revideres regelmæssigt, og leverandører, der ikke overholder kravene, skal implementere øjeblikkelige korrigerende handlinger. Ved at arbejde sammen med vores leverandører er vi stolte over at kunne meddele, at vi har nået vores mål for mere bæredygtige kilder, som vi satte os for at nå i 2020. I dag er mere end 98 % af det træ, der bruges til IKEA-produkter, enten FSC-certificeret eller genanvendt. .

IKEA Forest Positive Agenda for 2030
Efterhånden som presset på verdens skove og de omkringliggende økosystemer stiger på grund af ubæredygtigt landbrug, udvidelsen af infrastrukturen og ulovlig skovhugst, det er på tide at tage en endnu mere holistisk tilgang til at beskytte og støtte disse vigtige ressourcer for kommende generationer. IKEA Forest Positive Agenda for 2030 havde til formål at forbedre skovforvaltningen, øge biodiversiteten, afbøde klimaændringer og støtte rettighederne og behovene hos mennesker, der er afhængige af skove på tværs af hele forsyningskæden og drive innovation til at bruge træ på endnu smartere måder.

Dagsordenen fokuserer på tre nøgleområder:

• At gøre ansvarlig skovforvaltning til normen over hele verden.

• Standse skovrydning og genplantning af skov. forringede landskaber.

• Fremme innovation for at bruge træ på smartere måder ved at designe alle produkter lige fra begyndelsen til at blive genbrugt, renoveret, genfremstillet og til sidst genbrugt.

Vi opnå mere ved at arbejde sammen
I mange år har IKEA samarbejdet med virksomheder, regeringer, sociale grupper og ikke-statslige organisationer for at bekæmpe skovforringelse og skovrydning og øge mængden og tilgængeligheden af træ fra ansvarligt forvaltede skove, både for vores egen forsyningskæde og bey ond. Vi er på en rejse for at forbedre global skovforvaltning og gøre ansvarlig træindkøb til industristandard, hvilket bidrager til at bygge modstandsdygtige skovlandskaber og forbedre biodiversiteten.

Materiale
Hvad er konstrueret plader?
Vi bruger konstruerede plader, når vi fremstiller mange af vores møbler, såsom borde og garderobeskabe. De er lette og ressourceeffektive, men stadig stabile og stærke. Hver plade har en ramme lavet af spånplader, fiberplader eller massivt træ, mens indersiden er en honeycomb-fyldstruktur lavet af for det meste genbrugspapir, som er ekstra holdbart takket være sin specielle konstruktion. Pladen dækkes derefter med en beskyttende maling, folie eller finer afhængig af den ønskede stil.