VRETSTORP

Sovesofa, Hallarp grå. Denne sovesofa gør det nemt at få en god nats søvn. Ubesværet at ombygge og med praktisk opbevaring til sengetøj og pyjamas. Men vigtigst af alt – komforten gør det svært at holde øjnene åbne.

Produktdetaljer
Med VRETSTORP sovesofa kan du nemt omdanne din stue til et soveværelse eller gæsteværelse , og tilbage igen efter en god nats søvn. Forvandles hurtigt til en komfortabel og rummelig seng, når du fjerner rygpuderne og trækker understellet ud. Du får en jævn overflade at sove på, da sædet kommer som et stykke. Det indbyggede opbevaringsrum er let tilgængeligt og har plads til både sengetøj og pyjamas. Betrækket er nemt at holde rent, da det kan tages af og maskinvaskes. Du kan vælge mellem mange forskellige betræk og finde et, som du kan lide og passer til dit hjem. Forny udseendet og forlænge sovesofaens levetid ved at skifte betrækket fra tid til anden. VRETSTORP sovesofa er designet til at matche EKTORP sofa. 10 års begrænset garanti. Læs om vilkårene i garantibrochuren.

Designer IKEA of Sweden

Artikelnummer 093.201.15

Materiale
Ramme til sovesofa
Stof: 100 % polyester (min. 90 % genanvendt), polyurethan
Ramme: Pap (min. 100 % genanvendt), 100 % polypropylen, 100 % polyester (min. 70 % genanvendt), massivt træ, fiberplade, polyurethanskum 2,0 lb/cu.ft., krydsfiner, spånplade
Armlæn: 100 % polyester (min. 70 % genanvendt), Polyurethanskum 1,5 lb/cu.ft., Polyurethanskum 1,2 lb/cu.ft.
Rygpude: 100 % polypropylen, 30 % skåret polyurethanskum/ 70 % polyesterfibre
Sædeskinne: Stål, Epoxy/polyester pulverlakering
Mekanisme: Stål, Stål, Polyethylen, Epoxy/polyester pulverlakering

Betræk til sovesofa
Rygstof: 100 % polyester (100 % genanvendt)
Stof: 80 % bomuld, 20 % polyester (min. 90 % genanvendt)

Pleje

 • Aftagelig c over
 • Betræk til sovesofa
 • Varmt maskinvask, normal cyklus.
 • Vaskes separat.
 • Må ikke bleges.
 • Må ikke tørretumbles.
 • Stryg medium temperatur, maks. 300°F/150°C.
 • Stryg på bagsiden.
 • Tørrens alle opløsningsmidler undtagen trichlorethylen.

Ramme

 • Ramme til sovesofa
 • Tør af vha. en fugtig klud og et mildt rengøringsmiddel.
 • Tør af med en ren klud.

Sikkerhed og overholdelse
Dette covers evne til at resist abrasion er testet til at klare 15.000 cyklusser, hvilket er velegnet til møbler, der skal tåle daglig brug i hjemmet. Coveret har et lysægthedsniveau på 5 (evnen til at modstå farvefading) på en skala fra 1 til 8. Ifølge industristandarder er et lysægthedsniveau på 4 eller højere velegnet til hjemmebrug.

Foring
Ramme til sovesofa
Rengør med en støvklud eller støvsug let med den bløde børste.

Bæredygtighed & miljø
Betræk til sovesofa
Polyester kan genbruges flere gange, hvilket reducerer vores miljømæssige fodaftryk. Alle produkter, der indeholder genbrugsmaterialer, opfylder de samme kvalitets- og sikkerhedskrav, som vi har til alle vores produkter. Al bomuld i vores produkter kommer fra mere bæredygtige kilder. Det betyder, at bomulden enten genanvendes eller dyrkes med mindre vand, mindre gødning og færre pesticider, samtidig med at avancerne for landmændene øges. Ved at bruge genbrugspolyester i dette produkt, forbruger vi færre nye råvarer og sænker vores miljøbelastning, mens eksisterende materialer får nyt liv. Vi ønsker at have en positiv indflydelse på planeten. Det er grunden til, at vi i 2030 ønsker, at alle materialer i vores produkter skal genanvendes eller fornyes og fremskaffes på ansvarlige måder.

Målinger

 • Bredde: 244 cm (96 1/8 “)
 • Dybde: 96 cm (37 3/4″)
 • Højde: 91 cm (35 7/8″)
 • Sædedybde: 52 cm (20 1/2″)
 • Sædehøjde: 46 cm (18 1/8″)
 • Sengebredde: 140 cm (55 1) /8 “)
 • Sengelængde: 200 cm (78 3/4″)

Historie
Vores bud på bomuld
Vi bruger bomuld i mange af vores produkter, lige fra sofaer og puder til sengetøj og madrasser. Det er en blød, holdbar og fornyelig fiber, der ånder og er god til at absorbere fugt. Alle disse gode kvaliteter gør bomuld til et af vores vigtigste materialer, men det er ikke uden udfordringer, meget at gøre med konventionelle landbrugsmetoder, der påvirker miljøet negativt og dårlige arbejdsforhold for landmændene. Med vores størrelse og produktionsvolumen ønsker vi at drive forandring i bomuldsindustrien. Ved kun at bruge genbrugsbomuld eller bomuld fra mere bæredygtige kilder, arbejde med partnerskaber og initiativer på stedet og prioritere overholdelse, tror vi på, at vi kan gøre en positiv indflydelse i bomuldsverdenen.

100 % bomuld fra mere bæredygtig kilde
Siden 2015 er al bomuld i IKEA-produkter enten genbrugt eller kommer fra mere bæredygtige kilder*. Det betyder, at vi kun køber bomuld, der er dyrket ved brug af bæredygtige landbrugsmetoder, der reducerer brugen af gødning, pesticider og vand, forbedrer arbejdsforholdene og indtjeningen for landmændene og gavner økosystemets sundhed og bevarelse af biodiversiteten. Vi har oprettet et system, der gør det muligt at spore al vores bomuld og sikre, at det endelige produkt er fra godkendte, certificerede kilder. *Bomuld fra mere bæredygtige kilder forpligter sig til følgende ordninger: Bedre bomuld (som defineret af BCI, inklusive deres ækvivalens i forskellige geografier), bomuld fra landmænd, der arbejder hen imod BCI-standarden (TBC).

Samarbejde om at skabe forandring
Hvert år bruger IKEA omkring 0,5 procent af al bomuld, der dyrkes i hele verden. Det virker måske ikke af meget, men tallet er stort nok til at drive forandring i branchen. I mange år har vi arbejdet sammen med partnere og interessenter globalt for at transformere konventionelt storskala bomuldslandbrug og sætte sociale og miljømæssige standarder for bomuldsproduktion. Som et eksempel var vi med til at oprette Better Cotton Initiative (BCI), som driver verdens største bomuldsprogram for bæredygtighed. BCI eksisterer for at gøre den globale bomuldsproduktion bedre for de mennesker, der producerer den, bedre for miljøet, den vokser i og bedre for sektorens fremtid. I dag har mere end 110.000 landmænd indført mere bæredygtige landbrugsmetoder inden for IKEA-projekter.

Sikrer overholdelse i hele værdikæden
Alle IKEA-produkter er produceret i overensstemmelse med IKEA IWAY Standard, vores leverandørkodeks. Den angiver de miljømæssige og sociale minimumsstandarder, der forventes af vores leverandører, herunder overholdelse af lokale love. Vi accepterer ikke nogen form for tvangsarbejde, børnearbejde eller behandlinger i strid med vores forsyningskædekrav. Vores bomuldsteams over hele kloden sikrer, at alt bomuld, der bruges i IKEA-produkter, opfylder kravene til overholdelse i vores forsyningskæde. Ved at have teams på jorden inden for områder, hvor det tidligere har været udfordrende at arbejde ansvarligt, kan vi udfordre de traditionelle måder at arbejde på og forbedre branchen. Hvis vi opdager, at vi handler på steder, hvor vi ikke kan sikre, at vores krav bliver opfyldt, følger vi op på stedet og driver forandring.

Materiale
Hvad er bomuld?
Bomuld er en af verdens mest værdsatte og brugte naturlige fibre. Tekstiler i bomuld er bløde, slidstærke og kan vaskes ved høje temperaturer. De er også gode til at trække vejret og absorbere fugt – hvilket gør dem behagelige at have tæt på kroppen. I dag bruger vi i IKEA mere og mere genbrugsbomuld og bestræber os på at sikre, at al den nye bomuld, vi bruger, er blevet dyrket og produceret med færre og færre mængder af pesticider, gødning og vand.